2014-09-04

Fotbollsträning

Jag är, som många andra snart-medelålders män, i behov av träning. Vi har inte hittat till eller uppskattat friskis-jympan, men oj, vad vi har älskat att spela och träna fotboll! Men nu är vi för gamla för seriespelet eller för familjeupptagna för att lägga (helg)timmar på egna matcher. Och att hitta ett trevligt korpenlag på rätt nivå, som helst också har träning och inte bara match, i närheten och på de sena vardags- eller kvällstider som vi kan, det är sannerligen inte lätt.

Tänk om mitt lokala Friskis & Svettis (eller Sats eller idrottsklubbarna här Reymersholms IK och Högalids IF!) kunde hyra en fotbollsplan i närheten i en timme någon kväll och köra lite fotbollsträning! Planerna är ju lediga nu under höst och vinter när Korpen och andra serier har uppehåll. Tantolundens fina bollplaner är till exempel öppna året och dygnet om. Med riktiga övningar för både styrka och kondition, precis som Zlatan och Marta har, ledda av en rutinerad tränare (det finns massor!) där en deltar utifrån förmåga. Kommer lagom med folk kan vi sedan dela upp planen och avsluta med match för dem som vill.

Jag är helt säker på att vi är många gamla avdankade spelare som skulle behöva träna, vilja vara med på sådan här träning eller kunna vara ledare för sådana pass. Ge oss en plan, några koner, västar och bollar så är vi igång!

PS. Ett tips för kvällsfotboll är denna meetup: Stockholm Sporty People. Och snart gör jag en egen facebook-grupp om detta.